Utflykt Tjuvberget

Behövde ut i skogen en sväng så vi började bolla olika ställen i närheten och det slutade med Tjuvberget i Hertsjö strax utanför Bollnäs. Ingen av oss hade varit dit så det blev till att Googla men det visade sig vara lättare sagt än gjort att hitta en vägbeskrivning, men till slut så kunde vi dra iväg och det var ganska rätt på, men såg inga skyltar om platsen. Jag har gjort en karta nu som ni hittar bland bilderna här nedanför.

GPS:en tyckte att vi skulle åka in och parkera på någons gård men istället så svängde vi upp vänster över ett krön och där på andra sidan fanns en parkering för 2-3 bilar där vi parkerade.
Härifrån var det uppmärkt med Hälsingeledens markering och ytterligare en bit in i skogen en skylt till Tjuvbergets topp 750m uppåt. Det var rätt enkel promenad upp på en fin stig.

Det var rätt mycket träd även högst upp så från vindskyddet såg man inte allt för mycket men det var mysigt ändå. Klättrade man upp i utkikstornet som står alldeles bredvid så fick man en grym utsikt istället, jag vet inte hur långt bort de mest avlägsna bergen låg men de var väldigt långt bort iallafall.

Vill man iväg på en utflykt som inte tar allt för lång tid så var detta perfekt. Kort tid i bilen(om man bor runt Bollnäs), kort och enkel promenad och en grym utsikt för de som vågar sig upp i utkikstornet.

Leave Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *